Veel Gestelde Vragen
Je hebt problemen? Laat ons u helpen met het beste dat we konden. U kunt de antwoorden vinden in deze FAQ-lijst en als u niet kunt vinden wat u zoekt, email ons op support@timeteccloud.com en we zijn er bij u.
Op Algemene problemen
Op gebruikerslicentie
Services en Features
Bij het integreren van TimeTec Leave & TimeTec TA
op Payment
Op proef
bij beëindiging
op Ondersteuning
Over gegevensopslag
 Op Algemene problemen
1.  Is lokale ondersteuning voor TimeTec Solution beschikbaar?

Ja. TimeTec heeft meer dan 200 geautoriseerde resellers in ongeveer 120 landen. U kunt contact met ons opnemen via e-mail, Skype, GoogleTalk 24 uur per dag, 7 dagen per week het hele jaar door service.

2.  Waar is de locatie van TimeTec Solution Server?

Momenteel is de TimeTec platform gelegen in West Californië, Verenigde Staten van Amerika.

3.  Heeft u uw eigen cloud-platform, of u werkt met een externe leverancier?

TimeTec werkt momenteel samen met Amazon EC2 die optreedt als onze Cloud platform provider.

4.  Wat is de uptime garantie voor TimeTec?

Klik hier voor meer informatie.

5.  Hoe veilig zijn mijn gegevens op uw cloud?

Maak je geen zorgen, we zetten de nodige voorzorgsmaatregelen om uw gegevens veilig te houden en we hebben voldoende herstelplannen getroffen om uw gegevens te beheren in onze cloud.

6.  Moet ik systeemvereisten voldoen om gebruik TimeTec Leave?

Gelukkig, nee. TimeTec Leave werkt in alle browsers en alle mobiele apparaten.

7.  Waar kan ik kopen TimeTec Leave? Als ik in het buitenland, kan ik nog steeds gebruik van uw product?

In deze wolk tijdperk, zolang je een internetverbinding hebt, ons product is er en je kunt overzien dingen ook al bent u weg bent.

8.  Is TimeTec Laat beschikbaar in mijn regio?

Ja het is, want TimeTec Leave is een cloud-base-systeem, het is wereldwijd beschikbaar op het internet te allen tijde toegankelijk.

9.  Gaat de gegevenssynchronisatie tussen TimeTec app en het web onmiddellijk?

Zeker! Als u echter niet zeker bent of er een synchronisatie optreedt, moet u het scherm en voila vernieuwen!

10.  Moet ik TimeTec app kopen of heeft het een aankoop in de app?

TimeTec app kan gratis geïnstalleerd worden vanuit iOS en Google Play, maar u kunt het alleen ten volle gebruiken wanneer u zich abonneert met TimeTec-oplossingen zoals TimeTec TA of TimeTec Leave.

11.  Wat is de gemiddelde tijd die nodig is voor de implementatie van TimeTec Leave?

Het hangt af van hoeveel medewerkers uw bedrijf heeft en hoe complex uw verlofbeleid, aanwasregels, beperkingen en dergelijke zijn. U kunt het over een kwestie van uren doen of voor een grotere organisatie kan het langer duren. U hoeft zich geen zorgen te maken, omdat TimeTec support team altijd er zal zijn om u te helpen.

 Op gebruikerslicentie
1.  Wat is de reden om TimeTec Leave te laden door een blok van 10 gebruikers in plaats van de licentie te tellen door het exact aantal gebruikers om de implementatiekosten te verminderen?

De omzet van het personeel is nooit constant en verandert altijd in een bedrijf. Het opladen van een individuele licentie voor elke nieuwe werving is lastig omdat u het TimeTec Leave-licentie abonnement en het betaalproces moet doorlopen voordat u zich in het systeem kunt registreren of u moet een gebruikersvergunning annuleren als hij / zij had ontslag genomen Het opladen van 10 gebruikers per blok gebruikerslicenties zou ervoor zorgen dat een bedrijf op elk gewenst moment een aantal reserve licenties heeft. De abonnementsvergoeding voor TimeTec Leave-licentie is slechts USD2 per gebruiker per maand, relatief laag in de markt en de minimum van 10 gebruikers als een groepvergunning alleen om onze investering en inzet te garanderen om een ​​hoogwaardig en betrouwbaar systeem voor u te bieden.

2.  Als mijn bedrijf een abonnementsfactuurcyclus van één jaar heeft en in het midden van het jaar, huren wij een aantal nieuwe medewerkers en lopen we geen reservegebruikerslicenties af, kan ik nieuwe gebruikersgroeplicenties kopen en nog steeds synchroniseren met mijn factuurcyclus?

Ja, u kunt zich altijd op een nieuwe gebruikersgroeplicentie abonneren en synchroniseren met de vervaldatum (berekend maandelijks) van uw factuurcyclus. U zou in rekening worden gebracht volgens de resterende maanden van uw bestaande vervaldatum. Omgekeerd, als u uw gebruikersgroeplicentie wilt verminderen wegens personeelsreductie, kunt u zich uitschrijven en de restitutie verminderen minus de administratiekosten van USD10 en de bankheffing dienovereenkomstig.

Opmerking: de abonnementstermijn korting is niet van toepassing voor aanvullend abonnement voor gebruikersgroeplicenties tussen de factuurcyclus.

3.  Kan mijn gratis proefgegevens worden overgemaakt naar mijn abonnementrekening om herhaalde taken op te slaan op het instellen van de systeem en de gegevensinvoer?

Zeker. Ons systeem is ontworpen om gratis proefgegevens te laten migreren naar het abonnementrekening om herhaalde gegevensinvoer en systeemopstelling te vermijden.

 Services en Features
1.  Kan ik direct een melding wanneer werknemers hun verlofaanvraag indienen?

Ja. Oversten zal een push notificatie ontvangen en ook mailen voor alle verlofaanvragen.

2.  Hoe maak ik verlofaanvraag goedkeuring?

Vink het verzoek via TimeTec Leave app of web en goed te keuren. Details van het verlof en de lijst van goedkeurders zijn beschikbaar als verwijzing.

3.  Kan ik boekte bladeren van andere werknemers te zien?

Ja. Alle bladeren worden weergegeven in een kalender voor de werknemers uitzicht.

4.  Ondersteunt het systeem de invoer van personeel?

Ja. U kunt het huidige verlof importeren en evenwichten importeren en importeren in TimeTec Leave met xls-bestand.

 Bij het integreren van TimeTec Leave & TimeTec TA
1.  Kan TimeTec Leave toegankelijk zijn met dezelfde credentials als TimeTec TA?

U kunt zich abonneren op hetzelfde eigen account aan zowel TimeTec TA als TimeTec Leave. Het proces kan worden geactiveerd in de beheerdersinstellingen Mijn accountinstellingen, onder Bedrijf> Bedrijfsrekening. Gebruikers kunnen ook dezelfde login credentials gebruiken voor beide applicaties.

2.  Zouden we het bedrijf en de gebruikersinformatie kunnen delen als we zowel TimeTec TA als TimeTec Leave gebruiken?

Zeker! Bedrijfsinformatie, organisatie structuur, verlof types worden gedeeld binnen deze twee applicaties, dus je hoeft ze niet opnieuw te plaatsen. Voor gebruikersaccount moet u echter de gebruikers van uw systeem aan de juiste applicatie toewijzen om de oplossing te kunnen gebruiken.

3.  Zouden de bladeren die door TimeTec Leave worden toegepast, weerspiegelen worden in de plichtrooster en -schema's die zijn geconfigureerd in TimeTec TA?

Ja, goedgekeurde bladeren zullen zichtbaar zijn in het overzicht Overzicht van TimeTec TA; in zowel web- als mobiele app.

Vragen over TimeTec Leave App-module (gebruikersoverzicht)
1.  Wat staat de taartkaart op de startpagina en zal het veranderen volgens mijn verlofbalans?

De taartdiagram vertegenwoordigt uw totale verloftoelaag voor alle verloftypen binnen een huidig ​​jaar. Elk gebruiksverlof wordt afgetrokken van uw saldo en uw huidige saldo wordt hierover weergegeven op de taartdiagram.

2. Kan ik rechtstreeks aanvragen op de homepage van de App?

 Ja. Tik op het + pictogram rechtsboven op de pagina. Maar het zou handiger zijn om TimeTec Leave App op je smartphone te gebruiken. Als u het niet hebt geïnstalleerd, is het nu de juiste tijd om het te doen. De applicatie is beschikbaar op iOS en Android, type gewoon TimeTec Leave en download gratis.

3. Is er een kalenderfunctie in de App, waar ik een overzicht van iedereen's verlof kan hebben?

De kalenderfunctie zal beschikbaar zijn in de tweede versie van TimeTec Leave App. TimeTec Leave is ontworpen om verschillende toegangsniveaus voor elk individu te hebben, zodat u alleen kunt bekijken op basis van uw toegangsniveau. Hoe dan ook, we houden u snel bijgewerkt op de kalenderfunctie, dus blijf afgestemd!

4. Wat zal er gebeuren nadat ik al mijn bladeren doorgebracht heb?

U mag geen verdere verlof aanvragen. U kunt echter nog steeds onbetaalde bladeren aanvragen, die ook beschikbaar is in de verlof type selectie, en het moet hetzelfde goedkeuringsproces als ander type bladeren.

5. Kan ik een account rechtstreeks instellen vanaf TimeTec Leave App?

De opstelling van het account kan alleen op het webportaal worden gedaan omdat er veel details zijn die een beheerder moet verzorgen om geen fouten op te doen wanneer het systeem is ingezet. Vandaar dat de installatie wordt aanbevolen op een groter scherm, zoals een computer, in plaats van een kleine smartphone.

6. Kan ik mijn profielfoto of andere informatie zoals adressen binnen TimeTec Leave App wijzigen?

Wijzigingen van profielinformatie kunnen alleen door de Admin worden uitgevoerd omdat TimeTec Leave een bedrijfssysteem is en alle informatie in de TimeTec Leave moet de informatie in uw werkopdrachten volgen. Elke wijziging van de informatie moet door middel van Human Resource en goedkeuring van uw superieur.

7. Kan ik mijn wachtwoord wijzigen op TimeTec Leave App?

De functie Wachtwoord vergeten is beschikbaar in de tweede versie van de TimeTec Leave app. Op dit moment kunt u uw wachtwoord door het web veranderen. Wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkeling. Blijf kijken!

8. Is er iets wat ik binnen de App kan doen, zodat ik mijn verlofgoedkeuring sneller kan verkrijgen?

Oh ja! U kunt uw goedkeuraar op de pagina met de applicatiegegevens buzzeren en uw goedkeuraar wordt direct op de hoogte gesteld. Echter, als de vertraging door uw goedkeuraar is veroorzaakt, is er niets dat het systeem kan doen, maar u kan hem persoonlijk bellen om het proces te bespoedigen.

9. Zal ik een bericht ontvangen als mijn verlof goedgekeurd of afgewezen wordt?

Ja. U ontvangt zowel app- als e-mailnotificatie zodra uw verlof is goedgekeurd of afgewezen.

10. Zal ik nog steeds een bericht ontvangen als ik uit de App uitkom?

Ja. Zolang je mobiel op internet is verbonden, ontvangt u ze.

Vragen over TimeTec Leave Web Module (Admin-standpunt)
1. TimeTec Leave App stopt met werken (al inloggen) toen ik mijn wachtwoord op TimeTec Leave web veranderde. Is dit normaal? Zo ja, wat moet ik doen?

Ja. Dit komt door de beveiligingsverificatie van de app. Met andere woorden, de app detecteert dat je wachtwoord is gewijzigd en om je login in de app te blijven blijven, moet je je nieuwe wachtwoord invoegen.

2. Wilt u het wachtwoord wijzigen op TimeTec Leave, beïnvloeden u andere oplossingen die ik heb aangemeld, zoals TimeTec TA?

Ja. TimeTec-oplossing gebruikt de methode Single Sign On voor gebruikersverificatie. Daarom, zodra u uw wachtwoord in een applicatie hebt gewijzigd, wordt het ook van toepassing op andere toepassingen.

3. Zal een gebruiker precies kunnen zien wat de Admin binnen TimeTec Leave kan?

Nee. De beheerders kunnen de goedkeuringsmodule bekijken die de gebruiker niet mag gebruiken.

4. Wat zijn de verschillen tussen een admin's en een gebruikersaccount in TimeTec Leave?

De beheerder kan de bedrijfsverlofinstellingen instellen, de verlofrechten van de gebruiker wijzigen, saldi, enz. Bovendien, als de beheerder ook een van de goedkeurers van het personeel is, kan hij / zij toestemming verlenen. Anderzijds zal de gebruiker in TimeTec Leave alleen in staat zijn om verlof te verlenen / te annuleren, hun verloftoelaes en saldi, agenda, enz. Te bekijken.

5. Waarom is er de optie om aftrekbaar / niet-aftrekbaar en betaald / onbetaald te stellen onder het type losmaak type ? Aren 't de termen die ongeveer hetzelfde betekenen?

Aftrekbaar verlof is waar je verlof bestaat uit een bepaald bedrag, bijvoorbeeld jaarlijkse verlof. Niet-aftrekbaar verlof is een soort verlof dat niet bestaat uit een balansbedrag, bijvoorbeeld zwangerschapsverlof. Afhankelijk van het beleid van het bedrijf, kunt u vervolgens instellen welk verlof wordt beschouwd als Betaald of Onbetaald. Laten we eens kijken naar een simpel voorbeeld: een bedrijf heeft een limiet in termen van het aantal noodgevallen dat is genomen, dus noodverlichting is aftrekbaar en kan als onbetaald gemerkt worden. Een moederschapsverlof wordt echter beschouwd als een niet-aftrekbaar en betaald verlof.

6. Wat is de functie van Color Reference onder Add Leave Type en waarom is het zo belangrijk?

De kleur is bedoeld om gemakkelijk te verwijzen wanneer u de taartkaart en de agenda van de homepage bekijkt.

7. Ik heb een fout opgemerkt die onder Verlofinstellingen is ingediend, kan ik de vermeende fout bewerken en zal de actie onmiddellijk van kracht worden?

Ja. Alle bewerkte instellingen worden onmiddellijk van kracht wanneer u opslaat.

8. Kan ik mijn acties onder Verlofinstellingen ongedaan maken als ik het per ongeluk verwijderde?

Helaas niet. U moet het beleid over vertrek of verlof opnieuw maken. Houd er rekening mee dat er een bevestigingsbericht wordt gevraagd wanneer u iets verwijdert.

9. Ik heb een Import Holiday opgemerkt onder het tabblad Vakantie, wat is het precies en is het van toepassing op elk land?

U kunt de vakantie invoeren die we hebben voorbereid op basis van uw land en u bespaart u tijd om het handmatig toe te voegen. Daarnaast werken we heel hard om de lijst bij te werken.

10. Kan ik de vakantieperiode handmatig instellen als ik niet wil afhangen van de Import Holiday-functie?

Ja. Selecteer gewoon de datum (en) en vul de naam van de vakantie in.

 op Payment
1.  Ik heb geen vertrouwen in online betalingen. Kan ik andere betaalmogelijkheden gebruiken?

Ja. U kunt betalen aan onze lokale geautoriseerde reseller. Wij zullen uw abonnement account te activeren zodra we de betaling van de lokale reseller hebben ontvangen.

2.  Ik geef de voorkeur om te betalen in lokale valuta, wat moet ik doen?

Wij rekenen de abonnementskosten in US dollar. Als u wilt betalen met uw lokale valuta, kunt u ervoor kiezen om te betalen aan onze lokale geautoriseerde resellers. Maar het totale bedrag zou worden op basis van de toenmalige wisselkoers van de lokale valuta ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

3.  Moet ik bankkosten betalen als ik de online betaling aan u?

Nee, je hoeft alleen maar om het exacte bedrag te betalen op de facturering.

 Op proef
1.  Is het gemakkelijk aan te melden voor een proef account?

Oh ja! U hoeft alleen op onze website aan te melden en een paar belangrijke details op te vullen en het is goed om te gaan. Aangezien we nog steeds TimeTec Leave ontwikkelen, kunt u uw registratie eerst indienen. We zullen u updaten wanneer de applicatie beschikbaar is voor het proces.

 bij beëindiging
1.  Ben ik in staat om een ​​restitutie toen mijn bedrijf wil haar abonnement te beëindigen krijgen?

Ja, je kan de restitutie voor het ongebruikte abonnement berekend door maanden minus de administratiekosten van USD 10 en bankkosten te krijgen.

Als uw abonnementsgeld werd betaald aan onze lokale geautoriseerde reseller, moet u hen te informeren om u te helpen uw abonnement te beëindigen en je moet je geld terug te krijgen van hen.

2.  Kan ik mijn bedrijfsgegevens ophalen wanneer ons bedrijf heeft besloten TimeTec Leave Solution's abonnement te beëindigen?

Ja, we zullen u een link sturen via uw geregistreerde e-mail voor u om uw gegevens te downloaden in CSV-formaat. Het wordt aanbevolen dat u de relevante gegevens te downloaden tijdens de aflossingsvrije periode van 45 dagen. Na de aflossingsvrije periode, zullen wij uw gegevens te verwijderen uit onze server en eventuele verlies van gegevens na die aflossingsvrije periode is betreurenswaardig.

3.  Kan mijn bedrijf mijn abonnement verlengen wanneer het reeds heeft beëindigd?

Verlenging van uw abonnement is beschikbaar binnen 45 dagen bedenktijd na beëindiging is goedgekeurd. Daarna zal uw gegevens van de server verwijderd, en je moet beginnen met een nieuw abonnement en ga door alle opgezet proces opnieuw.

 op Ondersteuning
1.  Hoe krijg ik technische ondersteuning voor TimeTec Leave Solution?

Stuur ons een e-mail naar support@timeteccloud.com~~V en een snelle reactie van onze support team is verzekerd. TimeTec ondersteuning is beschikbaar 24 uur per dag, 7 dagen per week, het hele jaar door.

2.  Ik ben niet bekend met TimeTec Leave Solution. Wat is de beste manier om te opstelling mijn account?

Wizard implementatie zullen er zijn om u te helpen. Het enige wat u hoeft te doen is om de instructies te volgen en je zult in staat zijn om het opzetten van je rekening in een mum van tijd. Als in ieder geval je vast zit, de ondersteuning is beschikbaar voor hulp.

3.  Ik wil meer op TimeTec Leave Solution begrijpen. Is er een training die ik kan bijwonen?

We organiseert Webinar sessies binnenkort. U bent van harte welkom om mee te doen met meer op de oplossing te begrijpen. De sessie is gratis, maar u moet uw plaatsen te reserveren voor toetreding tot de sessie. Tijdschema voor de Webinar sessies zullen binnenkort beschikbaar worden gesteld

 Over gegevensopslag
1. Hoelang bewaart TimeTec mijn verlofgegevens?

TimeTec Leave bewaart uw verlofgegevens voor een totaal van 5 jaar; live-gegevens zijn beschikbaar voor een periode van 2 jaar en alle gegevens na deze periode worden voor maximaal 3 jaar verplaatst naar het archiefgedeelte. Merk op dat u de gegevensopslag voor een extra periode van 1, 2 of 3 jaar met minimale kosten kunt uitbreiden. Archiefgegevens zijn beschikbaar via Ondersteuning> Archief.

2. Hoe verwijdert TimeTec mijn gegevens die langer zijn dan 5 jaar?

De verlofgegevens worden dagelijks gezuiverd. Als vandaag bijvoorbeeld 2018-1-1 is, worden de verlofdata op 2012-12-31 opgeschoond en met het verstrijken van de dag worden de gegevens van 5 jaar geleden automatisch van dag tot dag gezuiverd.

3. Moet ik mijn verlofgegevens handmatig back-uppen?

Uw verlofgegevens worden maximaal 5 jaar lang veilig bewaard op onze server, maar we raden u aan de archiefgegevens die goed zijn over de periode van 5 jaar te bewaren voor uw eigen record. Merk op dat u de verlofgegevens uit het rapport kunt exporteren en op uw lokale pc kunt opslaan.

4. Hoe kan ik de opslagperiode voor verlofdata verlengen?

U kunt zich inschrijven voor een extra periode van gegevens van 1, 2 of 3 jaar door te klikken op 'Uitbreiding gegevensopslagperiode' (alleen van toepassing op de accounteigenaar of factureringsbeheerder). Let op: de kosten zijn gebaseerd op het aantal gebruikers dat beschikbaar is in het gearchiveerde jaar en de verlengingsperiode.
U zult uw uitgebreide gegevens zien bij Ondersteuning> Archief.

Prijzen voor verlenging van gegevensopslag verwijzen naar deze link. https://www.timetecleave.com/pricing_order