Waarom TimeTec Verlaat?
Om werknemersverlofbeheer te vereenvoudigen met een vlot proces van verlofaanvragen en goedkeuringen, zijn gemakkelijk toegankelijke formules beschikbaar voor complexe berekeningen van werknemersverlof op basis van verschillende factoren, zoals dienstlengte, soort verlof, aanwas en dergelijke, en het is geschikt voor werknemers met een Breed scala aan profielen.
TimeTec Leave biedt het bedrijf een systeem dat de juiste rechten op arbeidsverlof en aanspraken kan waarborgen die voldoen aan het bedrijfsbeleid en het arbeidsrecht.
TimeTec Leave vergemakkelijkt een onafhankelijke en gedisciplineerde werkcultuur, waar beide medewerkers verantwoordelijk zijn om hun bladeren dienovereenkomstig te plannen en werkgevers in staat zijn om bij te houden, geïnformeerd te zijn en over hun human resources te beschikken.
Alle details verlaten applicaties, onttrekkingen, afwijzingen, evenwicht, toevallingen, enz. Worden in de cloud-server gehandhaafd voor toekomstige referenties.
Het biedt het management het hulpmiddel om de verlofpatronen van de medewerkers te observeren en te analyseren, waardoor de personeelsbeheersing een overhand krijgt.
TimeTec Leave bevordert positieve gebruikerservaring met zijn gebruikersintuïtieve navigatie waardoor het gemakkelijk wordt ingezet voor alle niveaus van medewerkers.
TimeTec Leave biedt diverse belangrijke rapporten, zoals gebruikersverlofoverzicht en jaarlijkse verlof, niet alleen voor de gemakken van de werkgevers, maar ook als een overzicht van de rapporten voor de werknemers om te zien in het rapport Mijn rapport over het verlof.
TimeTec Leave vergemakkelijkt ook loonbeheer wanneer het vertrek rechtstreeks verband houdt met loonbeheer.
Alle gegevens van de oplossing worden opgeslagen in Amazon Web Services om een ​​hoog niveau van beveiliging, stabiliteit en data integriteit te waarborgen.
De mogelijkheden met TimeTec Leave

Probleem nr. 1:
Op een maandagmorgen stond je van bed op en bereidt u zich voor op het werk. Je doet je beste kleding en je beste houding ter voorbereiding van de lange uurtjes. 'Niet slecht, gezien het feit dat maandag onbeschaamd is als de meest gevreesde dag van de week', zoals je zelf hebt gedacht. Terwijl u naar uw kantoor rijdt, merkt u op een plotselinge wankel en wordt het voertuig stopgezet. Je hebt besloten je baas te bellen maar geen antwoord te krijgen; Er is ook geen antwoord op het kantoor omdat het nog steeds de normale werkuren is. Je had geen andere keuze dan om je auto alleen naar de garage te halen, zodat je baas je een uur later woedend op de drukste dag van de week vroeg je vroegtijdig afwees.

Probleem nr. 2:
Hier zit je aan je kantoortafel en je ziet het mooiste strand ter wereld met parelwit zand, in combinatie met een paar kokospalmbomen op de achtergrond en vergezeld van een mooi zonnig weer. Dit alles is perfect als het niet zo is dat u de omslachtige verlofformulieren handmatig invult en omschrijf de redenen waarom u in de eerste plaats de vermeende verlof had moeten nemen. Plus, de medewerkers van de afdeling Human Resources hebben u altijd zo raar gekeken als u vragen heeft over het aantal bladeren dat u hebt gehad, waardoor het al ingewikkelder proces nog meer ongemakkelijk is. Uiteindelijk is uw verlof goedgekeurd, maar dit laat binnenkort een slechte smaak in uw mond, omdat u het ongemak moet hebben om te solliciteren naar iets waarvoor u gerechtigd bent.

Probleem nr. 3:
Als manager kan je je personeel niet altijd vinden, of het nu voor een bepaalde vakantieperiode of zelfs na de vakantieperiode is. Je begint af te vragen of ze echt op de baan springen, maar niemand lijkt te klagen of te realiseren, behalve jezelf. U besluit om zaken in eigen handen te nemen en beginnen te vragen. Na een bepaalde tijd, die als een eeuwigheid voelde, kwam je tot de conclusie dat iedereen om je heen net zo clueless bent als je bent. Als je genoeg van je kostbare tijd hebt verspild, heb je ervoor gekozen om een ​​stap terug te nemen en dingen te laten spelen, denk dat misschien is dit net zoals het is en dat alles normaal is


De lijst kan voor altijd aanhouden, maar de vraag blijft: Waarom zet je zich bij dergelijke gelegenheden? Dat zijn bijna altijd niet gunstig voor zowel werkgevers als werknemers, vooral als we in het hedendaagse digitale tijdperk leven.

Gelukkig voor u hebben we iets waar u heel goed van kunt profiteren. Introductie: TIMETEC LEAVE, een cloud-based systeem dat verlof management voor alle typen bedrijven behandelt en het beste deel is dat het nauwelijks er is, maar zijn functie is zeker goed in het verrichten van de baan en het herstellen van de opgegeven scenario's in een Ding van het verleden. Bovendien komt onze cloud-oplossing ook met een mobiele applicatie versie, die u gemakkelijk van de App Store of Google Play kunt verkrijgen, waardoor de implementatie samen met uw verlofprocedures een briesje is.

Misschien heeft u of misschien niet geconfronteerd met situaties die vergelijkbaar zijn met die van het bovenstaande, maar wie zegt dat u de komende zaken nooit in de komende jaren moet confronteren. We begrijpen dat jullie allemaal veel hebben om te verteren na het doorlopen van het artikel en uw dag te kalmeren. We vinden dat het beste dat we kunnen bieden, elke klant een 30-daagse GRATIS trial van TimeTec Leave biedt. Ontdek de mogelijkheden van TimeTec Leave en blijf weg van het gemak dat het kan aanbieden!

Voor meer informatie over TimeTec Leave trial, klik hier .


KRIJG NU GRATIS PROEF!