TimeTec has merged all of its solutions into www.timeteccloud.com, click to
Платен годишен отпуск
Световното
Годишното право на отпуск не е фиксирано и се различава от една страна в друга. Но едно нещо със сигурност, лоялността плаща по отношение на правото на отпуск за повечето страни. Някои страни осигуряват по-платен годишен отпуск, а други осигуряват нулеви отпуски за работещите. Средно, приличен платен годишен отпуск или право на ваканционни дни е около 15-20 дни годишно, плюс официалните празници. Някои получават повече от достатъчно време, за да се наслаждават на живота си, докато други трябва да са в офиса почти през цялата година. И в двете ситуации никой от работодателите не нарушава закона. Което след това повдига въпроса: Знаете ли какво е трудовото законодателство на вашата страна, когато става въпрос за право на платен годишен отпуск?

Нека да научим 10 крайни годишни празнични права навсякъде по света и да знаете, че понякога дори развитите страни не се грижат за благосъстоянието на работната си сила по начина, по който трябва.

Индонезия- Няма нищо, което да се вълнува от правото на индонезийско платено годишно отпускане, тъй като всеки служител, който е служил за една година в едно дружество, има право само на 12 дни отпуск и ако този отпуск не се използва, то не може да бъде пренесено през следващата година през следващия шестмесечен период. Следователно, няма значение колко години сте служили на едно дружество, правото е ограничено до 12 дни в годината. Още по-лошо е, че компаниите дори не са правно задължени да плащат своите служители на официалните празници.


Япония- Ако посещавате приятел в Япония, не очаквайте от него да се оттегли от работата си, за да ви придружи, защото няма да има много дни на отпуск. За тези, които са служили на фирма за около 6 месеца и са изпълнили 80% посещение по отношение на работното си време, те имат право само на 10 дни отпуск. За тези служители, които са служили на едно дружество за една година и половина, ще им бъде предоставен допълнителен отпуск по отношение на всяка година на трудов стаж до максимум 20 дни платен годишен отпуск. Подобно на Индонезия, компаниите в Япония не са правно задължени да плащат своите служители на официалните празници.


Кувейт- Това е различна ситуация за работниците в Кувейт, тъй като по закон всеки нов персонал автоматично получава 30-дневен платен годишен отпуск в момента, в който се запише за тази работа. Освен това, ако сте работили непрекъснато в продължение на 2 години и Вие също сте се превърнали в мюсюлманин, тогава имате право на допълнителен платен отпуск от 21 дни с цел изпълнение на хаджи ритуали. И това е само ледът на тортата, тъй като всички служители в Кувейт имат право на 13 дни на официални празници в началото на всичко това джаз.


САЩ- За да се каже, просто, по закон, САЩ имат нулева платена годишна почивка. Дискрецията е изцяло на работодателите да предлагат такъв отпуск на своите служители и средно, работодателите правят около 10 дни напускат ежегодно за своя персонал. От друга страна, служителите нямат законово право да претендират за това право от своите работодатели.

Индия- Годишният отпуск в Индия варира в зависимост от региона, в който работят. Може да бъде около 18 дни повече или по-малко, тъй като няма стандартен закон, който да се вмества в цялата нация. Интересното е, че Индия има различно право на отпуск за възрастни работници и непълнолетни съответно. Освен това, официалните празници в Индия също се различават в зависимост от района поради необятността на страната и населените места. За да обобщим всичко това, платената почивка оставя право на средни права до около 15-20 дни в тази страна с повече от един милиард души.


Сингапур- За една малка, но процъфтяваща страна, Сингапур предлага само седемдневен платен годишен отпуск за нови служители, а ако човек има работа в продължение на 7 години, размерът на платения годишен отпуск се удвоява до 14. За генерала Y и Millennials, "Подскачането на работа", 7 дни е най-много, което биха могли да получат дори след работа в продължение на много години.


Френски- Тази европейска страна е доста щедра на платен годишен отпуск. Френските граждани получават общо 30 дни платен годишен отпуск плюс около 22 дни Намаляване на работното време за тези, които работят повече от 35 часа седмично. Тези, които използват годишния си отпуск извън летния период, получават и бонусни дни. По-конкретно, всеки допълнителен ден за всеки 3 дни отпуск. И не само това, французите получават допълнителни 11 платени почивки на всичко, което плаща годишен отпуск. Как се правят нещата навреме ?! Само те ще знаят ...


Бразилия- Участието играе важна роля в правото на Бразилия на отпуск. Известни с нагласите си, работниците се възнаграждават с 30 дни платен годишен отпуск, стига те да отсъстват за не повече от 5 дни; 24 дни, ако работникът отсъства между 6 и 14 дни; 18 дни, когато работникът отсъства между 15 и 23 дни; 12 дни, когато работникът отсъства между 24 и 32 дни. Следователно всеки служител има право на поне 12 платени отпуски.

Камбоджа- Тази страна също е доста щедър в годишния отпуск, където всички работници имат право на платен годишен отпуск в размер на 1,5 работни дни на месец непрекъснато обслужване. Например, ако сте работили за една година, това право е 18 дни. Когато някой е служил повече от 3 години, човек ще получи допълнителен допълнителен ден. Плюс това, всеки служител също има право на огромни 27 дни платени официални празници.


Ямайка- Тази карибска островна нация е фиксирана на номер 22, когато става дума за изчисляване на платен годишен отпуск. Служителите, които са служили на 220 дни, получават 10 дни платен годишен отпуск при макс. За тези, които имат минимум 110 дни; формулата трябва да е 1/22 от броя на работните дни, т.е. 125 дни има право на 5,6 дни или 6 дни, 110 дни има право за 5 дни. Служители, които са работили повече от 220 дни, имат право на 2 работни седмици, а тези, които са работили 10 или повече години и следователно са работили повече от 220 дни във всяка квалифицираща година, получават допълнителни 3 работни седмици отпуск. Знаем, това е объркващо мааан!

Това е само преглед на различните права за годишен отпуск в някои страни по света. Ако прочетете тази статия, ви е леко главоболие, представете си, че трябва да управлявате не само годишния отпуск, но и други видове отпуски, а в същото време да управлявате натрупванията, балансите, удръжките и т.н. за голям брой служители годишно И на година, без да създава никакви грешки.

Научете как TimeTec Leave може да помогне на вашата фирма да изпълни политиката на компанията за отпуск, както и трудовото законодателство на страната в едно решение, базирано на облак. На достъпна цена, TimeTec Leave ще направи вашето управление на отпуските по-ефективно и удобно.